dagens bild 14.12

 

nån vecka sedan jag besökt den lokala kvadratkilometern senast (och fått en vettig bild producerad). efter 2 dagar på en stol i brusaby och 2,5 timme i bilen dök jag genast efter hemkomsten från kimito, ner i mina stövlar och åkte till molnträsk för att se om jag kunde få till stånd ett dagens foto. 7 minuter före solnedgång gick jag ner för sluttningen mot stranden och kunde konstatera att isen lite hade fått ge sig jämfört med hur det såg ut senast. plusgraderna hade gjort sitt men längst inne i "övre" delen avsjöng fanns det ett tunt istäcke.

 

spången som går över en sankmark till klippsidan av sjön låg såpass djupt under vattnet att jag inte ides sporta med att försöka ta mig över. inga andra människor i närheten men en hund hörde jag skälla på andra sidan sjön. ganska skönt att hinna ut en stund innan mörkret började lägga sig över skogen och vattenytan. 

 

inte så vädigt mycket färg i naturen efter att ett stort lass blöt snö stjälpts ut över marken. nästan så man inte behöver konvertera bilden till ssvartvitt ens. svartvitt blev det trots allt. då blir mönster  och former det centrala istället.

 

vattnet kämpar emot istäcket. vattnet är i ledningen än så länge.

 

dagens bild tre dagar i rad nu. nytt rekord!