ingen snöstorm kvar klockan 8 i morse. kanske natten hade sett nånting av den för ett kort strömavbrott var det kring tre. och när jag kom till klipporna igen kunde jag konstatera att vattnet var betydligt högre än föregående eftermiddag och stora delar av den is som fanns igår inte mer fanns där idag. bortsköljd med de vågor som rullat in under natten. nåväl. lite is fanns kvar att leka med. lite snö hade det nog kommit under natten också och lite fanns kvar på klipporna och gjorde dem vitfläckiga. livsfarliga var de också. man hade ingen aning om vad som fanns under snön: vatten, is, eller klippa. jag prövade på allt.

 

 tre former av H2 (björneborg)

 

en ganska jämnmulen himmel gjorde att den rena isen inte glödde nämnvärt denna morgon. 

 

täcket av is står på tå(r)  (björneborg)

 

hoppas personalen på den lokala sjöbevakningsstationen lite kollar efter snubbarna som smyger omkring med kameror på stranden. ifall nån skulle dratta i. det var lite något till halt vid vattenbrynet. kanske borde jag förresten försöka hitta mig en hemmahemmaklippa också så jag slapp köra 300 kilometer varje gång jag vill fota klippor. månne inte det finns nånting öster om helsingfors också. måste börja undersöka saken.

länge tog det men äntligen kom jag ut på kallos klippor igen. torde ha varit augusti senast. alldeles för lång paus.

 

jag har i och för sig hunnit se betydligt större, coolare, brantare, farligare, högre och vackrare klippor på kökar, lofoten och ramsvikslandet sedan augusti, men ändå är det bara så trevligt att krypa omkring vid strandkanten på de några meter höga stenarna i björneborg. det blev inte sämre av att det fanns lite is både på land och ute i vattnet denna gång. inte så mycket blåst och bara lite gammal sjö, men inte så illa ändå.

 

vart tog klipporna vägen? (björneborg)

 

väderleksrapporterna har pratat om snöstorm i natt och i morgon. får se hur det blir, men före soluppgång halkar jag nog omkring på klipporna igen oberoende.