igår var jag ute vid möträsk (granne till molnträsk) redan lite före solen. det är inte alltid alldeles lätt att motivera sig att klampa iväg ut i skogen då man är som sömnigast kl 4.50. såpass borta var jag att frukostbananen, vattenflaskan och telefonen blev hemma. av dessa tre var det ändå bara de två förstnämnda jag hade tänkt ha till frukost. den tredje skulle jag orientera med (vid behov). det tar nu ändå bara 15 minuter att raskt gå hemifrån till den enda fina utsiktsplatsen vid möträsks strand så det är inte så långt bort. alltså hann jag fram före solen. en kort stund efter att solen gått upp över trädtopparna såg det ut såhär

 

möträsk en vårmorgon (sibbo)

på påskdagen blev det till att göra besök nummer 2 på 1x1-området vid stugan. fast ända dit kom jag aldrig eftersom det blev till att makrofota planterad natur på tomten istället. men det får räknas det också. fotona får tala för sig själva denna gång. text blir det mindre av eftersom inlägget kommer en vecka efter att fotona togs.

 

blåsippa, påskäggsvarianten (björneborg)

igår kväll gick jag för att muta in 1x1-området i sibbo (läs mer om 1x1 i ett tidigare inägg). området är märkt med rött på kartan, dvs. det är frågan om området runt molnträsk, norr om söderkulla (också söder om norrkulla faktiskt). 

 

molnträsk-området

under första kursveckoslutet fick vi i uppgift att fundera ut ett c 1x1 km stort område i hemknutarna, där vi regelbundet skall ut och fota (natur). i dag gick jag ut i tidig och dimmig morgonstund och mutade in det ena av mina två områden. jag bestämde mig för att ha ett område vid stugan i björneborg och ett hemma i sibbo. området vid stugan, kräsoorannokka, är målat med rött på kartan (men jag håller mig på land). 

 

fotoområdet vid stugan

kanske man får lov att presentera kollegorna på utbildningen? åtminstone om man inte frågar först (tur att man inte kan kommentera på denhär bloggen). vi är it-människor, en fastighetsförmedlare, en fd. pilot, lärare och företagare mm. hemorter är lovisa, borgå, sibbo, helsingfors, esbo, kyrkslätt, hangö, åland, åbo mm. en del har alltså egen firma redan, de andra förväntas starta en i något format. här är alltså några och de andra lär inte ska komma undan heller

 

johan s. (tv) i bildsamtal med kursledare och överste kyffesmästare håkan (kimito)