min grå flugsnapparholk vid stugan hade fått slagsida i vintras, men inte hindrade det snapparen från att bygga bo i den. och trevligt var ju det. då hade jag ju lite gratisprogram under semestern. föräldrar och 5 ungar kunde stalkas i tre dagar. sedan flög de till insektrikare jaktmarker. eller bara bort.

 

och har man grå flugsnappare så har man bilder i gråskala också. och video. 

 

mestadels svart flugsnappare (björneborg)

 

 

liten, men argsint mot andra fåglar som kommer in i dess revir (björnborg)

 

ingen rast, ingen ro (björneborg)

 

mera bilder och text kommer kanske här eller i något annat format i något skede.

 

men videon tänkte jag ju glömma. ganska mycket har jag kvar att jobba med ännu på videosidan. men nåja, lite imponerad är jag över att jag har fått snapparna att ställa sig på de grenar jag riktat kameran mot...

 

 

studerade en sädesärleunge idag. den stod i över två timmar bredvid ett brunnslock på grusgången på gården hemma. det tog en stund inan jag kom underfund med varför den stod där den stod. åtminstone har jag en teori.

 

det är nämligen ett myrbo lite under och bredvid brunnslocket. svarta myror pilar omkring där i rätt stora mängder. min teori är att den var på sädesärlans fast food-restaurang och stoppade i sig myror. eller kanske lite mer som på en sushi-restaurang där maten står på ett löpande band och snurrar runt i restaurangen. jo, det låter bättre.

 

 

vid det löpande bandet (sibbo)

 

 

 

det blev klippa på nära håll denna dag

 

småforsar och vattenfall på klippan (björneborg)

 

  

flashback till maj och höga kusten...

klapperstensfält finns lite varstans vid höga kusten. en morgon under biofotos workshop körde vi ut till norrfällsviken: koordinaterna: 62.969548, 18.542241. det är förresten i längden lite tröttsamt att vara ute och fota till c 23:30, gå och lägga sig, sova (kanske), vakna 1:47 och åka iväg och fota 2:00. med längden menar jag då tex andra dagen i följd. det här var den andra dagen.

 

en stig söderut skall föra oss till stranden med fina klippor är det tänkt. nu kommer jag aldrig fram dit. jag stannar vid ett klapperstensfält som bara kryllar av detaljer bestående av lavbeklädda stenar, döda grånade tallar, levande tallar, mossa, lavar, lingonris. och en massa färger. jag kämpade med att konvertera dem till svartvitt men det funkade inte lika bra som färg. ibland blir det så.

 

 klappersten, mossa och döda träd I (höga kusten)

 

 

  klappersten, mossa och döda träd II (höga kusten)

 

 

 

 

lite minimalism är alltid trevligt bland allt det komplicerade.

 

hav av lågor (björneborg)