valborgsoväder hör väl inte till ovanligheten, men flera centimeter snö nog.

 

byabäcken heter den lilla bäcken som rinner i utkanten av sibbo storskog och genom den lilla byn hindsby för att slå sig ihop med sibbo å. bäcken ringlar sig igenom ett kulturlandskap med kohagar och åkrar som i tiden har hört till hovgårds herrgård.  fint område även i en vårig snöstorm.

 

 

byabäcken ringlar ner mot sibbo å (sibbo)

 

 

tog en tur till skogen igår kväll. jag gick en lite annan rutt än vanligt för att söka lite nya motiv. lite smått kanske jag hittade, men dem får jag besöka på nytt nån gång. hur som helst kom jag i ett skede till en lite bäck jag inte sett tidigare. märkligt, tänkte jag, hur har jag inte snubblat över den här förut? jag gick närmare och kom till en brant klippvägg där en gammal tall hade slingrat ner sina rötter längs klippan och ner i marken. en liknande finns det ju längs bäcken jag relativt ofta går längs. vänta nu. jag är ju just vid min "egen" bäck och klippa. den såg bara så helt annorlunda ut då jag kom från ett håll och ställe jag inte tidigare hade besökt. eller så håller jag bara på tappa vettet.  kan vara vilket som.

 

grönt är skönt, eller vad det heter (sibbo)

 

 

 

det var väl ungefär sista dagen i februari jag skrev och hoppades (eller tyckte det var synd?) att det kanske var sista nysnön vi såg då. efter det har det ju snöat var och varannan dag känns det som. på långfredagen orkade termometern just upp över nollsträcket och det blev en liten tur till de sydligare breddgraderna. i sibbo. på fastlandet. 

 

att ett skogsparti kan vara så fint. en höjd med en massa lav, gamla fallna träd, döda stående träd, klippor mm. hit blir det många besök ännu.

 

 lavar och döda träd (sibbo)

 

 

en rödhake dök upp och lekte lite "fågel och fotograf", fågelvärdens "katt och råtta" alltså. närbilder på fåglar kan vara hur fina som helst men att se dem på bild i sin naturliga omgivning är minst lika bra. trots att det är fråga om en vanlig fågel som rödhake denna gång. det kan finns upp emot 300 miljoner individer runt om i världen. i finland uppskattas det finnas mellan 2 och 3 miljoner par.

 

european robin heter rödhaken på engelska (sibbo)