vad kan man göra av helt vanliga gröna alger i strndkanten och små vågor som sköljer in över dem? nånting mera abstrakt eventuellt. från kökar i oktober.

 

med vågskvalp (kökar)

 

 

 och utan (kökar)

 

 

 

man vet ju igen då inte hurudan vinter vi får i år. mot slutet på oktober lovades de 20 cm snö i södra finland under en dag. snön kom dock som regn utanför ring III och också här i sibbo. men sedan hade vi lite snö det sista veckoslutet i oktober. vi var fyra pers som bestämt oss för att besöka storskogen denna lördag. tur att det fanns snö, men väderleksutsikten var ingen höjdare. 7:30, en timme före den så kallade soluppgången, stod vi i begynnande duggregn på parkeringen. det var tveksamt om solen skulle synas denna dag.

 

fallträsk hör till favoritställena i norra delen av storskogen. ganska svår att fota pga den täta skogen, men alltid lika roligt att hitta intressanta vinklar. snön och ännu öppet vatten gör det ännu trevligare.

 

från norr mot syd (sibbo)

 

 

ingen vits att visa nån jämngrå himmel (sibbo)

 

vi tog också en tur via jöusjärv, men in det skede hade det lätta duggregnet övergått till ett tyngre och blötare sådant så det var inte nån större vits att vädra kamerorna mer. två och en halv timme efter att vi startade hade snön försvunnit från träden och man kunde misstänka att den skulle försvinna också från marken i rask takt. nu en vecka senare ser det ut att ta en bra stund innan det blir snö igen. snyft.