spenderade ett par påskdagar vid stugan och var förstås ute på några kamerapromenader också. det blev att leka lite med den sista isen som ännu låg kvar på klipp- och sandstränderna. det var en ganska dålig isvinter den här säsongen. men också en liten mäng is ger möjlighet att hitta nya former och mönster på de annars så välbekanta stränderna.

 

den här isklimpen fick tydligen till stånd en spricka i klippan då den regnade ner från himlen.

 

last man standing (björneborg)

 

och på sandstranden fanns en större mängd ädelstenar. bara att plocka.

 

 

diamanter och guld på herrainpäivätstranden (björneborg)

 

 

det var en tid sedan det blev streetfotat senast. afk ordnade photowalk i måndags och då blev det att snurra runt och i kampen i helsingfors. att det ska vara så svårt att våga stå ett par meter ifrån och fota en främmande människa. nå det kräver regelbunden övning, nånting som jag inte sysslat med på en tid alltså. lite roligt var det nog igen.

 

en stund roade jag mig att stå inne i kampen, på våningen ovanför ett café.  här resultatet.

 

 

en bild blev två (helsingfors)

 

 

två bilder blev en? (helsingfors)

 

 

 

bara klippor och is. har inte så mycket att säga om dem mer. diggar bara att vara där.

 

 

klippor och is (björneborg)

 

 

 

is och klippor (björneborg)

 

 

jobbresor och sportlovsresor har gjort att bloggen inte blivit uppdaterad på en stund. irriterande då jobb stör fritidssysselsättningar.

 

men sportlovet fördrevs i åre genom att åka upp och ner (inte en enda gång "uppochner" faktiskt) på åreskutan och intilliggande bulor. en morgon då de andra sportlovsfirarna sussade körde jag det 30 kilometrarna till sveriges högsta vattenfall tännforsen, med en total fallhöjd på 38 meter. området har också en för sverige unik natur med till exempel lavar som inte just finns på andra ställen in landet. på speciell 1940-talet ville man bygga ut vattenkraft i området men projektet stoppades av en stark folkopinion mot utbyggnaden och nu är området ett natura 2000-område.

 

tännforsen, större i verkligheten (åre, sverige)