1 timme och 20 minuter före solen gick ner idag kom jag plötsligt på att jag skulle köra ut till replot utanför vasa för en fotosession. klobbskat på nordvästra sidan av ön hade jag inte besökt tidigare så dit tänkte jag försöka hinna (okej, jag befann mig ju inte i sibbo, utan i vasa, så det fanns en teoretisk och praktisk möjlighet att hinna köra de cirka 40 kilometrarna). en dryg halvtimme före solnedgången kom jag ut till hamnen i klobbskat och i det skedet fanns det inte mycket tid att gå omkring längs stranden, för att hitta de intressantaste motiven. några intressant formade stenar stod i strandvattnet och dem försökte jag åstadkomma nånting av. 

man kanske kan fråga sig om jag har nån idé med alla mina strandbilder med utsuddade vågor. och det tycker jag att man skall göra. ett par idéer skulle jag påstå att jag har. för det första så finns ju inte det som syns på bilderna. nå åtminstone ser det inte ut så i verkligheten, för oberoende av hur länge man sitter på en sten och kikar ut över havet så blir inte vattnet till en mjölkvit eller grå dimma. men jag har inga större behov av att skildra verkligheten (åtminstone i det här fallet) så jag tar gärna till metoder som vrider till det hela på något sätt.

sedan försöker jag ta bilden från en vinkel eller från ett ställe som man kanske inte normalt skulle betrakta stranden, om man är på en kvällsvandring t.ex. och också det tycker jag gör att bilderna visar någonting som inte "finns" eller "syns" i vanliga fall.  

 

stor sten till höger (korsholm)

 

 

 

stor sten till vänster (korsholm)