jag hoppade i bilen och styrde till björneborg på förmiddagen. dags att se till att stugan och kallos klippor fortfarande står där de ska. man är alltid förväntansfull timmarna man sitter och tuffar på mot nordväst och hoppas på att det är bra fotoförhållanden då man kommer fram. en eller ett par halvhyfsade bilder skulle man ju vilja få ihop varje session. det hade snöat  inne i landet och små förhoppningar hade jag om snö i björneborg också. nix. ingen snö. men då jag kom fram var det suveränt ljus med lite solstrålar som hittade fram genom det ganska mörka gråblåa molntäcket. och vågor! stora. och våta. upp med kameran på stativet och ner mot vattnet. bara 1,5 timme till med bra ljus.

 

ungefär 6 minuter hann jag stå i lite vågskvalp innan alla vågors moder sköljde in i min högra stövel. 1,5 timme blev alltså 6 minuter och det var bara att ta sig mot stugan för torkning. en bild blev det innan det snöpliga sortiet

 

just innan stövelskvalpet (björneborg)

 

 

i väl utrustade stugor finns reservstövlar, reservstrumpor, reservsockor, reservbyxor och reservregnbyxor. så också i vår stuga. tjo! iväg ut igen, denna gång en snabbtur till herrainpäiväts sandstrand. som jag konstaterat tidigare ser stranden olika ut varje gång man går dit. nu var det alltså högt vatten och stora vågor och stranden hade formats om till att ha små sjöar en bit uppe i sanden. då tillräckligt stora sjöar bildats brister fördämningarna (det var nu att ta i) och vattnet sipprar tillbaka ut i havet.

 

rinner det hit eller dit? (björneborg)

 

 

det gick undan lite väl mycket den här eftermiddagen men det fick väl göra det då. får hoppas på snöväder och fina vågor vid soluppgången i morgon igen.