väckning 3:50. fixa frukost & kaffe och iväg mot kopparhatten för att möta solen som skulle stiga i bortre ändan av skäralidsravinen. och något av ett spektakel blev. bilderna kan man inte ens riktigt lägga upp på bloggen eftersom ingen kan tro att de är äkta på grund av färgerna. så pass overkliga var de. och sedan dimman som dansade mellan och upp och ned för ravinens väggar. coolt.

 

 

makalösa färger (söderåsen)

 

 

morgonen och förmiddagen spenderades fotande uppe på åsen, kravlandes längs ravinens väggar och slutligen nere i ravinen på väg tillbaka mot skäralid. bokskogsbilderna visar jag ändå från dag 3½.

 

mitt på dagen blev det lunch, eftermiddagsvila (behövdes), bildbehandling och bildkritik av maestro larsson. sedan blev det att ta en timmes åktur till västkusten för en kvällsomgång med kamerorna på kullaberg. 

 

kullaberg är en bergskam belägen längst ut på halvön kullen en bit norr om helsingborg. kullaberg är i princip del av samma ås som söderåsen. kullaberg består till största delen av röd och gråfärjad gnejs, men också andra bergarter. eftersom vissa bergarter är mjukare har det bildats ett stort antal grottor runt om i bergssidorna. högt uppe på kullen står ullens fyr och en bit lägre ner står kullens västra fyr som byggdes 1898.

 

 

kullens västra fyr (kullaberg) 

 

 

kullabergs högsta topp är på 187,5 meter över havet. klippformationer finns av både mindre och större sort och en kväll räckte ju bara till att skumma av en liten bråkdel av allt intressant. skulle inte heller vara helt fel med hjälm och ben- och armbågsskydd då man stegar omkring på branta och ställvis såphala klippor.

 

utsikt mot sydost en mulen kväll (kullaberg)