igår kväll gick jag för att muta in 1x1-området i sibbo (läs mer om 1x1 i ett tidigare inägg). området är märkt med rött på kartan, dvs. det är frågan om området runt molnträsk, norr om söderkulla (också söder om norrkulla faktiskt). 

 

molnträsk-området

 

 

mestadels kommer jag att hålla mig på stranden eller inne i skogen i och hoppeligen inte så mycket under eller i vattnet. möjligen på vattnet om det råkar vara is på potten. 

nå. vid molnträsk finns en simstrand och då jag anlände var den redan inmutad av ett större antal ungdomar med moppar, bilar och annat högljudda manicker. det verkade dock inte som om de vara ute för att fota, det som intresserade mer var öl och andra drycker. sedan mötte jag också lösspringande hundar i naturskyddsområdet, samt några estniska fiskare. det är nu bara så att lösspringande hundar får jag nippor av oberoende var de springer lösa. eller nipporna kommer nog av ägarnas agerande, så mycket hundarnas fel är det väl inte.

nå, igen. följaktligen blir det att fota tidigt på morgonen sommartid. höst och vinter funkar det på kvällar också. området är i ganska livlig användning av lokalbefolkningen, vilket naturligtvis är bra. men nog skulle det ju vara trevligt om man kunde ta med sig hem det man släpar dit. 

 

talldunge (sibbo)

 

 

det brinner där nere (sibbo)