2 veckor av semestern gått och det har varit mycket lite fotograferande. behövde tydligen lite semester från det också. 

 

första delen i naturfotografutbildningen är avklarad och dags att fundera på de två naturfotoportföljerna som skall fås till stånd. en som visar bredd och en djup, inom naturfoto. den senare har jag väl haft på klart en längre tid. idéen åtminstone. det hela kommer väl att handla om klipporna som jag har kravlat omkring på några år. med kortare pauser. kanske har jag tangerat ämnet i något tidigare inlägg, kommer inte ihåg mer vad jag diktat om tidigare... men ett problem med klippbilderna är att åstadkomma variation så att det inte bara blir upprepningar som inte orkar intressera någon.

 

gjorde alltså ett försök att under samma fotosession ta olika typer av bilder. tycker väl själv att jag lyckades något så när. okej, nu var det ju faktiskt två sessioner... en under strålande sol och en före och efter solnedgången samma dag. i går alltså.

 

det här stället har jag kikat på många gånger men har inte haft de rätta vågorna. vågstorleken var ganska bra i går, men lite för klar sol. aldrig är det bra...

 

 klyftan i berget (björneborg)

 

översiktsbilder på kallo-klipporna har jag försökt mig på flera gånger med ganska dåligt resultat. eventuellt ett av de mer lyckade versionerna här. juryn (=jag) har inte riktigt bestämt sig ännu.

 

 

oroligt hav möter klippa (björneborg)

 

en tredje variation kan ju vara en lite mer abstrakt approach. just den här kvadratmetern har jag inte studerat närmare förut så den fick fungera som abstrakt motiv.

 

abstrakt klippa (björneborg)