efter en dag av både kajakpaddling och supande (nej inte sånt supande, stand up paddling) tyckte jag att jag kunde sitta och ta det lugnt en stund framför spaden och allt taktikerande i tour de france. trots rätt klar ledning kan väl ändå inte chris froome ha avgjort ännu.

 

den brantaste stigningen på etapp 11 hade just börjat då jag fick påhälsning av en ekorre med en nöt i munnen (vi matar fåglar, och ekorrar, även på sommaren, med nötter). då den ungefär 30 cm från min fot såg den stora nöten bredvid de fyra mindre sådana, tyckte jag det var bäst att vifta lite så att den inte skulle få några idéer. den skuttade vidare med jordnöten i munnen.

 

strax efteråt kom sorken fram från stenmuren vi byggt som staket bredvid verandan. det är ju inte så att vi matar sorkar men bra trivs de och speciellt rädda är de inte. nå, den åt lite gräs och sprang iväg på marken bredvid muren, precis bakom stolen jag satt i. då jag vände mig om för att följa sorken såg jag att jag hade en gäst till vid verandan. en snok låg på en liten avsats på muren och kikade på tour de france över axeln på mig. den torde nog ha sett sorken också men kanske att sorken var ett för stort byte för just den här snoken (snokar äter mest grodor och fisk, men också sork). snoken låg kvar trots att jag rörde mig och det blev alltså till att gå in efter kameran.

 

tour de france-intresserad snok (björneborg)

 

nog lyckades jag ju igen en gång störa fotomotivet. snoken drog sig tillbaka in i mörkret i muren. men eftermiddagssolens värme var nog ändå så pass intressant att den ville ut igen.

 

är det månne safe nu? (björneborg)

 

en stund satt jag och väntade på att sorken skulle återvända för att se vad som skulle hända då/om de två träffades. men ingenting hände den här eftermiddagen i alla fall. sorken återvände inte så länge jag väntade. till slut fick snoken också nog och vände ryggen åt mig.

 

man skall suga upp värmen ur stenarna så länge den finns där (björneborg)

 

blir väl till att följa fortsättningen ifall det kommer nya varma dagar som denna. fast särskilt bra ser det inte ut på väderfronten.